PLCnext ecosysteem

PLCnext Technology ecosystem

Voor wie de technologie achter PLCnext helemaal wil ontleden is er een interactieve versie van dit schema met meer uitleg over elk element beschikbaar. Hiervoor kan je terecht in ons PLCnext Info Center.

Open interactief schema

  Open Source (Linux based)

  Het Linux-besturingssysteem voor PLCnext beschikt over de volgende componenten en services:

  • Firewall (kan worden geconfigureerd via het Web-based Management)
  • OpenVPN
  • IPsec strongSwan
  • SSH/SFTP
  • NTP (Network Time Protocol)
  • DNS

  Wat betekent dit voor jou?

  Programmeer in de taal die jij wil

  De PLCnext Engineer software laat je programmeren in Structured Text (ST), het ladderschema (LD), het functieblokschema (FBD) en de sequentiële functiekaart (SFC). Bij grafische programmeertalen kan de gebruiker kiezen tussen netwerkgerichte en vrije grafische programmering. Programmeertalen kunnen naar believen worden gemengd binnen de eenheden van de programmaorganisatie. Sterker nog: ook C#, C++, python en java behoren tot de mogelijkheden. Ideaal voor IoT en IIoT toepassingen.

  Geniet van functionele veiligheid

  PLCnext Engineer is ontwikkeld en gecertificeerd volgens IEC 61508. Dankzij de gebruikersauthenticatie kan de ontwikkelaar gebruikmaken van standaard editors waarin hij functieblokdiagrammen en ladderdiagrammen kan mengen als "limited variability language" (LVL). De veilige semantische code-analyse die op de achtergrond wordt uitgevoerd, helpt de gebruiker bij het positioneren van veiligheidsgerelateerde en niet-veiligheidsgerelateerde signalen en blokken.

  Visualiseer je projecten

  PLCnext Engineer is geoptimaliseerd voor het creëren van moderne visualisatieoplossingen. Importeer en gebruik bedieningsconcepten van andere editors om snel aan de slag te gaan. De visualisatietechnologie in PLCnext Engineer is gebaseerd op open standaarden zoals HTML5 en JavaScript. Je hebt geen web-based vaardigheden nodig, de software biedt talrijke symbolen en sjablonen en kan geval per geval worden uitgebreid. Daarenboven bevat elke PLCnext controller een embedded OPC UA server. Deze biedt toegang tot de programma’s, structuren en variabelen van PLCnext Technology

   
   

  Eindelijk bestaat er een controller waarbij de enige beperkende factor mijn eigen creativiteit is.

  PLCnext Technologie > Paragraphs > Quotes

  PLCnext Engineer

  Video file

  PLCnext Engineer is op maat gemaakt voor gebruikers die willen programmeren volgens IEC 61131. Dit softwareplatform combineert alle basisfuncties die nodig zijn voor:

  • configuratie 
  • programmering 
  • visualisatie 
  • diagnose

  Met behulp van functieblokken kunnen extra functies en interfaces eenvoudig in de software worden opgenomen. PLCnext Engineer software is bijzonder gebruiksvriendelijk dankzij zijn aantrekkelijk design, objectgeoriënteerde programmering en geoptimaliseerde gebruikersinterfaces.

  Download de gratis software

  E-learning (basics)