Wat is het Industrial Internet of Things (IIoT)

This block contains content that requires you to allow marketing cookies. Change cookie settings

Het Internet of Things (IoT) maakt een steile opmars in de wereld van industriële automatisering. Nieuwe toepassingen zorgen ervoor dat we meer data kunnen capteren en proactiever kunnen monitoren dan ooit tevoren. Maar hoe gaat dat dan in zijn werk en hoe past PLCnext Technology in dat plaatje?

 

EDGE & PLCnext Technology

EDGE Computing PLCnext Technology

Om automatiseringsprocessen te optimaliseren hebben het bedrijfsmanagement en de operators zo veel mogelijk gegevens van hun productiefaciliteit nodig. Een ideale facilitator hiervoor is Edge Computing.

Edge computing is een manier om dataverkeer van IoT-apparaten te stroomlijnen en om lokale data analyses in real-time aan te bieden. Met edge computing kan data die wordt geproduceerd door Internet of Things (IoT)-apparaten, dichter bij de locatie (bron) worden verwerkt

Het heeft voor de industrie dus een enorm potentieel, vooral bij het koppelen van IIoT-omgevingen met continue gegevensuitvoer.

We hebben er dan ook voor gezorgd dat Edge diep geworteld is in alle onderdelen van PLCnext Technology.

Klik hier voor meer uitleg over elke 'layer' van het schema hiernaast

 

 

Oneindige IoT mogelijkheden

Wanneer we zeggen dat de mogelijkheden met PLCnext Technology eindeloos zijn dan is dat geen loze belofte... Onderstaande IoT platformen / technologieën / protocollen / programmeertalen / frameworks zijn reeds beschikbaar en wekelijks komen er nieuwe mogelijkheden bij.

Mist je jouw favoriet nog in deze lijst?
Laat het ons weten en dan maken we er samen werk van!

 

Meer weten?

Sven is onze IIoT wizard en gidst je doorheen de jungle aan platformen, programmeertalen en protocollen die PLCnext Technology zo vloeiend beheerst.